Kuchnia

deser bez pieczenia

Krakersowe rafaello

Składniki
3 łyżki mąki pszennej
1,5 kostki Kasi
3 paczki po 10 dag kokosu
1,5 szklanki cukier
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 opakowania cukru waniliowego
3 szklanki mleka 2 %
1 żółtko
2 paczki krakersów



Półtorej szklanki cukru, żółtko, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać mikserem.
W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu (10 dag). Gotować, aż masa zgęstnieje.
Powstały ostudzony budyń połączyć z Kasią (do Kasi dodawać budyniu po łyżeczce). Na końcu dodać półtorej paczki kokosu.
Na średniej blaszce układać warstwę krakersów - masę - krakersy - masa - krakersy - masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została, Wstawić do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation