Kuchnia

Objady

Roladki drobiowe z piekarnika

skladniki
2 duze piersi kurczaka lub 4 male
50g pistacji
1 galazka tymianku
3 lyzki serka smietankowego typu Almette
czarny pieprz swiezo mielony
4 plastry boczku wedzonego
mielona papryka slodka
ewentualnie sol


wykonanie:
W mozdzierzu ugniatamy pistacje i tymianek. Mozna dorzucic kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotowe pistacje mieszamy z serkiem. Jesli do pistacji nie dokladalismy wczesniej pieprzu to robimy to teraz.
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i rozbijamy. W przypadku duzych kawaklow dzielimy je na 2 mniejsze. Mieso doprawiamy delikatnie slodka papryka w proszku i ewentualnie sola.
Na kazdym kawalku miesa ukladamy po plasterku boczku wedzonego, a nastepnie smarujemy calosc serkiem z pistacjami. Zwijamy w rulonik.
Mieso ukladamy na kawalku folii aluminiowej i zwijamy kazda porcje osobno.
Pakunki umieszczamy w naczyniu zaroodopornym lub na blaszce wysmarowanej olejem.
Pieczemy okolo 25 minut w temperaturze 200°C. Zanim podamy roladki nalzey odczekac jeszcze 5 minut.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation