Kuchnia

Jedzenie

pizza z makaronu
SKŁADNIKI
170 g nieugotowanego makaronu spaghetti, 450 g mielonego chudego mięsa z wołowiny, 250 g pieczarek pokrojonych w plastry, Garść pepperoni, 1 jajko, 1/4 szklanki startego parmezanu, 1 puszka cebulki smażonej w panierce, 1 słoik sosu do spaghetti, 1 szklanka startego sera mozzarella
WYKONANIE
Przygotuj żaroodporne naczynie i wsyp do niego ugotowane spaghetti, parmezan i jajko i dokładnie wymieszaj.
Za pomocą palców dociskaj mieszankę do dna i na boki, tak aby nieco ją utwardzić.
Usmaż mieloną wołowinę, kiedy zaczyna brązowieć dodaj cebulę.
Dolej sosu do mięsa i cebulki i dobrze wymieszaj.
Dodaj do żaroodpornego naczynia usmażone mięso w sosie, następnie posyp serem i innymi dodatkami wedle uznania
Włóż do piekarnika i pozostaw, aż ser zacznie brązowieć.
Pokrój i podaj! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation