Kuchnia

Książka Kucharska

Ryba pod szpinakowo - serową kołderką

Kostki rybne mrożone obtoczyć w jajku i mące z bułką tartą. Usmażyć na oleju na mocno złoty kolor.

Szpinak zasmażany:
W rondelku roztopić 2-3 łyżki masła. Dodać 3-4 łyżki maki i zrobić złocistą zasmażkę. Dodać rozdrobniony mrożony szpinak (opakowanie ok 450g) dobrze wymieszać, wcisnąć 2-3 ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem, maggi. Całość mieszając dusić ok 5 minut.

Usmażone kostki rybne ułożyć na blasze wyłożonej papierem do wypieków, nałożyć warstwę przygotowanego szpinaku, posypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 5-10 min, do uzyskania złotej serowej skorupki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation