Kuchnia

Sweet dreams.

Szybkie ciasto z brzoskwiniami

Składniki na formę o średnicy 15 cm plus 2 dwie mniejsze o średnicy 6 cm:

Ciasto :
120 gr miękkiego masła
3 łyżki cukru pudru
130 gr. mąki
20 gr. kakao
kilka kropel ulubionego aromatu najlepiej migdałowego
Krem:
1 budyń waniliowy ( można spróbować użyć budyniu migdałowego, jeśli ktoś znajdzie)
kilka ciastek amaretto
1- 2 brzoskwinie
kilka kropel aromatu migdałowego lub likieru amaretto
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i odstawić na około pół godziny do lodówki.
Przygotować budyń i zostawić do wystygnięcia przykrywając folią spożywczą (folia musi przylegać do powierzchni budyniu), aby nie powstała na nim ''skórka''.
Do letniego budyniu dodać pokruszone ciasteczka amaretto i aromat.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę.
Dodać budyń z ciastkami.
Na wierzchu ułożyć pokrojone na plasterki brzoskwinie.
Piec w temp. 180 st przez około 15-20 minut.
Odstawić do wystygnięcia.
Zimne ciasto można posmarować odrobiną płynnej galaretki, aby ''nabrało kolorów''.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation