Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tort serowo-owocowy

Składniki
15 dag biszkoptów
1/2 galaretki wiśniowej, 1 cytrynowa i 1 brzoskwiniowa
40 dag serka homogenizowanego waniliowego
maliny, brzoskwinie, truskawki (lub inne sezonowe owoce)


Etapy przygotowania

Dno tortownicy (o śr. 22 cm) wyłóż biszkoptami (odstępy miedzy nimi wypełnij pokruszonymi ciastkami). Galaretki przygotuj każdą osobno w połowie wody podanej na opakowaniu. Serek wymieszaj z tężejącą galaretką cytrynową. Połowę masy wyłóż na biszkopty, schłódź. Polej tężejącą galaretką wiśniową, schłodź. Kiedy zacznie tężeć, wyłóż resztę masy serowej i schłodź. Zalej galaretką brzoskwiniową. Na tężejącej ułóż owoce. Całość wstaw do lodówki, aby galaretki i masa serowa porządnie zesztywniały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation