Fotografia

Fotografia

Murzynek z serem i brzoskwiniami


Składniki:

Ciasto:

1 szkl. mąki pszennej
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody


Masa serowa:

500 g sera mielonego
2 jajka
1/3 szkl. cukru
1 torebka budyniu waniliowego
3 brzoskwinie


Brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki i pokroić na mniejsze cząstki.
Przygotować ciasto: margarynę, cukier, kakao i wodę umieścić w garnku. Postawić na małym ogniu i rozpuścić, zostawić do przestygnięcia. Następnie dodać żółtka, mąkę z proszkiem i zmiksować. Białka ubić na pianę i delikatnie łyżką wymieszać z ciastem. Foremkę o wymiarach 20 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Przygotować masę serową: ser, jajka, cukier, budyń umieścić w misce i wszystko razem zmiksować. Wylać na ciemne ciasto i na wierzchu ułożyć cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation