Plakaty i obrazy

akt

Krem czekoladowy ze smażonych bananów

Składniki( na 2 porcje):

2 bardzo duże, dojrzałe banany( lub 3 średniej wielkości)
1-2 łyżki kakao do pieczenia( do smaku)
8-12 łyżeczek mleka( może być też mleko owsiane, migdałowe sojowe itp.)

Przygotowanie:

Banany obrać ze skórek, pokroić w plasterki i podsmażyć z kilkoma kroplami oleju np. kokosowego albo odrobinie masła( opcjonalnie) na patelni( najlepiej z powłoką nieprzywieralną), do momentu, aż lekko zbrązowieją i będą wyraźnie miękkie. Owoce przełożyć do miseczki, dodać kakao i około 8 łyżeczek mleka. Całość dokładnie zmiksować, jeśli krem będzie zbyt zbity dodać trochę więcej mleka do uzyskania pożądanej konsystencji. Przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation