Wnętrza

Wystrój wnętrz

Składniki:
duże cebule, 4 / mąka, 30 dag / jajka, 2 szt / sól, 1 łyżeczka / pieprz, 1 szczypta / cukier, 1 łyżeczka
olej do smażenia, 100 m

1. Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ).
Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron.
Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut.
2. Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Doprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy olej na patelni.
3. Cebulę moczymy w cieście.
Smażymy z 2 stron na złoty kolor.
Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation