Sport i fitness

Architektura

Tarta czekoladowa na kokosowym spodzie:
Składniki:
ciasto
150 g mąki
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki kakao
150 g masła
1 duże żółtko

mus z białej czekolady
300 g białej czekolady
100 ml śmietany 30%
1 łyżka mleka
100 g serka mascarpone
5 łyżek żelatyny
6 łyżek wody

dodatkowo
posypka z Crispearls mleczne



Przygotowanie:
Umieść w mikserze mąkę, wiórki kokosowe, cukier puder, kakao i masło. Rozdrabniaj do konsystencji małych okruchów. Dodaj żółtko i zagnieć, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut.
Następnie rozwałkuj ciasto i wyłóż nią natłuszczoną formę to tarty, dobrze dociśnij i przykryj papierem pergaminowym z np. grochem. Piecz w nagrzanym piekarniku na 200 C przez 10 minut, następnie wyciągnij obciążenie z papierem i piecz jeszcze przez 10-12 minut, aż ciasto się zarumieni. Ostudź.

Ubij na puszystą pianę śmietanę, następnie wymieszaj ją ręcznie z mascarpone (temperatura pokojowa). W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z łyżką mleka i połącz ze śmietaną. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie, delikatnie przestudź i połącz z musem czekoladowym. Jak mus zacznie gęstnieć wlej go do tarty i wstaw do lodówki na 2-3h. Po upływie ok 1h posyp tartę Crispearls mleczne .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation