Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

DYNIOWE BROWNIES Z CZEKOLADA.

Składniki
przepisem zachwyciłam się tu, pochodzi stąd

suche

1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka kakao w proszku (ciemne, odłtuszczone)
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowe
1/4 łyżeczki soli
2/3 szklanki brązowego cukru [u mnie 1/3 szklanki cukru trzcinowego]

mokre

1/2 szklanki puree z dyni
1 całe jajko
2 białka
1 łyżka oleju rzepakowego
1/2 szklanki kropelek/łezek czekoladowych [u mnie płatki czekoladowe]


Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (u mnie opiekacz z termoobiegiem, 150 stopni).
Formę (plus minus 28 cm na 17 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce zmiksować mokre składniki.
W drugiej miesce połączyć suche składniki.
Suche wsypać do mokrych i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do masy dodać czekoladę i wmieszać.
Ciasto wylać do formy i włożyć ją do nagrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut lub do suchego patyczka (u mnie zajęło to 25 minut).
Kroić po całkowitym przestudzeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation