Kuchnia

kulinaria

Tartaletki ze świeżymi malinami

Składniki na ciasto: 200g mąki, 70g cukru pudru, 100g zimnego masła, 1 jajko



Składniki na krem: 250g mascarpone, 150g śmietany kremówki, 500g świeżych malin



Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja i mąkę. Wymieszać szybkimi ruchami, tak aby doszło do połączenia się składników. Z powstałego ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki.



Po upływie 30 minut ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim foremki i równomiernie ponakłuwać widelcem. Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.



Przygotować masę. Śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać mascarpone i całość połączyć mikserem. Upieczone tarty wyjąć z piekarnika, pozostawić do przestygnięcia, następnie pokryć grubą warstwą kremu i posypać świeżymi malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation