Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:
mięso mielone 500 dag
kapusta biała 1 kg
ryż 0.5 szklanka
kasza manna 0.5 szklanka
kasza drobna 0.5 szklanka
jaja kurze całe 4 szt.
cebula 1 szt.
przyprawa typu vegeta 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
pieczarki 3 szt.
rosół drobiowy 1 kostka
koncentrat pomidorowy 30% 4 łyżka

Mięso włożyć do miski
kapustę poszatkować drobno,dodać do mięsa
cebulę podsmażyć,dodać do miski.
ryż,kaszę,kaszę mannę wsypać do miski.
wbić jajka ,doprawić wegetą,solą i pieprzem.
wszystko dokładnie wymieszać.
formować nieduże placuszki i obsmażać na oleju z każdej strony.
obsmażone gołąbki układać do dużego garnka.
powinno wyjść około 20 gołąbków.
całość zalać wodą,dodać kostkę rosołową.
wkroić cienkie plasterki pieczarek.
gotować na małym ogniu okolo 1 godziny.
pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwile gotować.

Źródło: http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/golabki-4
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation