Kuchnia

deser w szkle

deser grzechu warty;)
Można zjeść go każdą ilość.

Lekka, puszysta, kremowa masa, przełożona orzeźwiającymi warstwami, soczystego mango i brzoskwini.

Pyszności!

Składniki (na ok. 3 spore porcje):

200 ml jogurtu naturalnego
200ml śmietany 30%
1 -2 dojrzałe owoce mango
2 duże brzoskwinie
2 łyżki cukru pudru (można zastąpić np. miodem)
1 łyżka soku z cytryny

Śmietanę ubić na sztywno.
Dodać cukier puder i jogurt.
Bardzo delikatnie wymieszać, żeby całość nie straciła na puszystości.
Mango i brzoskwinie obrać, wyjąć pestki.
Wrzucić do blendera, dodać sok z cytryny.
Owoce zmiksować na gładką masę.
Deser rozkładać warstwami, najlepiej w wysokich szklankach.
Na dnie masę śmietanowo- jogurtową.
Na masę wyłożyć warstwę zmiksowanych owoców.
Dalej postępować tak samo jak powyżej, tworząc kolejne warstwy, aż do wyczerpania się składników.
Deser włożyć na kilka godzin do lodówki.
Podawać schłodzony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation