Kuchnia

dietetycznie

Cukinia faszerowana pieczarkami

Przekąski
Sałatki
Przetwory
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Kuchnie świata
Gwiazdy gotują
Słownik kulinarny
Porady
Książki kucharskie
Przepisy Gotujmy.pl

Polki.plPrzepisyDania główne Artykuł

Pin It

Cukinia faszerowana pieczarkami
Tagi: cukinia dania główne

Gotowe cukinie posyp pomidorami i polej ketchupem
Cukinia faszerowana pieczarkami

Cukinia faszerowana pieczarkami

Przygotowanie 40 min * 1 porcja – ok. 295 kcal
Składniki na 4 porcje:

2 cukinie
6 pieczarek
cebula
15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
2 pomidory
10 dag żółtego sera
olej
sól
pieprz

Sposób wykonania cukinii faszerowanej pieczarkami:

Cukinie rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż środki, lekko posól.
Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.
Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation