Kuchnia

śledzie

Duńska sałatka śledziowa z curry Karrysild | Moje gotowanie - flowerek.com

4 marynowane filety ze śledzia (ja użyłam matjasów)
1 cebula (drobno pokroić)
1 jabłko (raczej kwaśne) (pokroić w kostkę)
1 ogórek konserwowy ew. kiszony
2 jajka ugotowane na twardo
pietruszka
dressing:
100g majonezu
100 ml śmietany 18%
½ - 1 łyżka przyprawy curry
1 łyżeczka jasnej musztardy
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzia pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jabłko, jajka i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszać.

Składniki dressingu dobrze wymieszać i połączyć ze śledziami. Doprawić do smaku, udekorować i podawać.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation