Kuchnia

Makarony

Łazanki z kapustą i grzybami / fit

Składniki:
kapusta kiszona (500g)
grzyby suszone (50g)
2 duże cebule (200g)
makaron pełnoziarnisty (100g)
przyprawy (sól, pieprz, kminek, majeranek)

Przygotowanie:
Suszone grzyby moczymy, następnie gotujemy. Jeśli są duże, to kroimy na kawałki. Kapustę siekamy i gotujemy w przyprawach. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na patelni pod przykryciem, następnie dodajemy do kapusty. Dorzucamy grzyby i przyprawiamy. Makaron domowej roboty gotujemy i łączymy z kapustą. Z podanych proporcji wystarczy łazanek dla 3 osób.





Wartość energetyczna całych łazanek – 685kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 łazanek) – 340kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation