Architektura

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Pyszny mus z białej czekolady

Składniki:
czekolada biała 100 g
masło 25 g
jajka 2 szt
kremówka 120 ml
do dekoracji
kremówka 100 ml
truskawki
rurki waflowe
serduszka z czekolady
złote kuleczki
Przygotowanie:
Jajka sparzyć. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.Zdjąć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.Masę pozostawić do przestudzenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać do masy.Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h. Ubić zimną kremówkę i za pomocą szprycy wycisnąć kleks bitej śmietany i udekorować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation