Kuchnia

Kulinaria

EVERYDAY FLAVOURS: PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z BOCZNIAKAMI.




PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z BOCZNIAKAMI
korzystałam z przepisu OLGI SMILE lekko go modyfikując

1 szklanka kaszy jaglanej (po ugotowaniu około 3 szklanek)
300 g boczniaków
2 duże cebule
1 puszka białej fasoli
1 1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 papryczki chilli
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
olej do smażenia

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z wytycznym z opakowania i odstawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę po czym zeszklić na małej ilości oleju i dorzucić do przestygniętej kaszy jaglanej. Boczniaki pokroić w mniejsze kawałki i również podsmażyć na małej ilości tłuszczu do czasu aż się zrumienią, po czym także dorzucić do kaszy. Fasolę odsączyć z zalewy, natkę pietruszki i chilli drobno pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na koniec porządnie doprawić. Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. W tym czasie formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę jaglano-grzybową przełożyć do formy dobrze ją ugniatając po czym włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation