Kuchnia

kuchnia

Czas przygotowania: 30 min.
Składniki na formę 20 x 30 cm
Koszt przygotowania: 14,00 zł



SKŁADNIKI na brownie czekoladowe:
250 g ciemnej gorzkiej czekolady 70%
230 g masła
3 jajka
270 g białego cukru kryształ
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
140 g mąki pszennej
szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzewamy do 170'C.
W rondelku rozpuszczamy pokruszoną czekoladę i pokrojone w kostkę masło. Nie gotujemy, jedynie rozpuszczamy na jednolitą konsystencję i odstawiamy.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i aromat waniliowy. Ubijamy ja puszystą masę.
Do masy przelewamy płynną czekoladę i mieszamy mikserem na niskich obrotach.
Następnie dodajemy przesianą mąkę i sól. Delikatnie i dokładnie mieszamy mikserem na niskich obrotach na jednolitą masę.
Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 20-23 min.
Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation