Kuchnia

pyszności

Anyżkowo: Puszysta babka zebra
Składniki :
5 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2,5 szklanki mąki,
250g margaryny Palma z Murzynkiem Bielmar,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
1 szklanka wody,
margaryna do posmarowania formy
bułka tarta do posypania formy.
Przygotowanie :

Margarynę włóż do rondelka i postaw na bardzo małym ogniu tak aby się roztopiła. Białka ubij na sztywną piankę. Nie przerywając miksowania wsyp partiami cukier. Dodaj do piany po jednym żółtku oraz partiami wlej margarynę, wodę oraz wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę masy odlej i wsyp kakao. Zmiksuj na jednolitą masę. Formę wysmaruj margaryną oraz posyp bułką tartą. Masę wlej na przemian po 1 łyżce, raz jasną raz ciemną. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation