Kuchnia

Przepisy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość: Jedno-porcjowe ciasto marchewkowo-jabłkowe z cynamonową nutą

Składniki (jedna porcja):
jedno średnie jabłko
jedna średnia marchewka
1 łyżka wiórków kokosowych
0,5 łyżeczki cynamonu
1 jajko
3-4 łyżki mielonych otrębów
szczypta sody
mini garść rodzynek
opcjonalnie miód do dosłodzenia (dla mnie jabłko, marchewka i rodzynki dały wystarczającą słodycz)

Sposób przygotowania:
Jabłko i marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach
jajko roztrzepujemy widelcem
mieszamy ze sobą wszystkie składniki
pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut (tutaj wytyczne podaję w ciemno, bo piekłam w piekarniku gazowym bez termometru i trwało to dłużej niż powinno, dlatego najlepiej jak sami będziecie kontrolować sytuację:))
jemy po ostygnięciu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation