Kuchnia

do wypróbowania

MangoPapaja: Papryka nadziewana kaszą jaglaną, warzywami i kurczakiem

Składniki:

•3 papryki, umyte, pozbawione nasion
•pół szklanki kaszy jaglanej
•szklanka wody
•1 mała cukinia
•1 pierś kurczaka (około 300 gram)
•5 suszonych pomidorów
•szalotka
•2 ząbki czosnku
•2 jaja
•sól
•pieprz
•łyżka oliwy z oliwek




Kaszą jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy pokrojone w bardzo drobną kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy chwilę, doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy cukinię w kostkę i również wrzucamy na patelnię. Suszone pomidory kroimy najdrobniej jak umiemy. Wszystko dokładnie smażymy. Gdy nasza kasza będzie ugotowana, dodajemy ją na patelnię do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wbijamy dwa jaja i dokładnie mieszamy, to one stworzą zwarty farsz. Do wnętrza papryk wkładamy farsz, dość mocno upychamy. Nadziane papryki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie nadają się do spożycia, smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation