Wnętrza

Home Sweet Home

Churros z sosem czekoladowym,

250 ml mleka
100 g masła
1 łyżka cukru
125 g mąki
3 żółtka
2 laski wanilii
olej do smażenia

W garnku zagotować mleko z cukrem, masłem i ziarnami wanilii. Przesiać mąkę i wymieszać na gładkie ciasto. Dodać żółtka i wymieszać. Przełożyć ciasto do woreczka do wyciskania z nakładką w kształcie gwiazdy. Wyciskać paski ciasta do rozgrzanego oleju. Smażyć, aż będą złocistobrązowe. Odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych. Posypać cukrem.




Jedwabisty sos czekoladowy na bazie gorzkiej czekolady i mleka skondensowanego z odrobiną rumu.

200 ml skondensowanego mleka
200 g czekolady deserowej
2 łyżki mleka
2 łyżki rumu

Podgrzać mleko skondensowane, wrzucić czekoladę i utrzeć na jedwabistą masę. Dolać mleka i rumu do smaku, wymieszać. Podawać churros z sosem czekoladowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation