Kuchnia

Kuchnia

Zdrowa i niskokaloryczna masa sernikowa.
Warto spróbować :)

Składniki:
- 500 g sera mielonego do serników (o zawartości 0 % tłuszczu)
- 150 g jogurtu bałkańskiego light
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki niesłodzonego proszku budyniowego waniliowego
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- garść rodzynek

Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować razem, wylać na silikonową formę (lub inną, natłuszczoną) i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, czyli ok 40 minut.Oczywiście można dodać więcej "dosładaczy" do środka ciasta - wszystko zależy od twarogu sernikowego, który wybierzecie. Wierch ciasta można udekorować kakao, musem owocowym, czy świeżymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation