Kuchnia

ciasteczka

CHURROS

Składniki:
450 ml wody
150 gr masła
4 łyżki cukru brązowego
1 mała łyżeczka soli
250 gr mąki
2 łyżki cukru waniliowego
4 jajka

450 ml wody
150 gr masła
4 łyżki cukru brązowego
1 mała łyżeczka soli
250 gr mąki
2 łyżki cukru waniliowego
4 jajka
Mieszamy aż do całkowitego pąłczenia mąki z masłem.
Jajka I cukier waniliowy bełtamy w miseczce.
Rozbełtane jajko wlewamy do ciasta I łączymy.
Mikser w tym momencie bardzo bedzie pomocny. :) I już prawie gotowe.
Rękawem cukierniczym wyciskamy słupki :). Jeżeli nie mamy rękawa cukierniczego , dobry bedzie też woreczek. Wkładamy wtedy ciasto do woreczka, I robimy pożądaną przez nas końcowkę
Pamietać musimy że piekarnik musi być rozgrzany do temperatury 220 C.
Pieczemy ok 14 min.
Gdy nasze curros są złote- wyłączamy pekarnik I trzymamy je ok 5 min jeszcze w piekarniku.
Nasze churos obtaczamy w mieszance drobnego cukru z cynamonem, lub maczamy w płynnej czekoladzie :) Pychotka....


Wyciagamy .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation