Święta i uroczystości

Wielkanoc

:) Kolacja
Pyszna chuda wędlina, zrobiona z piersi kurczaka nadziewanej suszonymi pomidorami i szpinakiem, gotowane na parze.


- pierś kurczaka (pojedyncza)
- 8 suszonych pomidorów
- garść liści świeżego szpinaku
- tymianek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy (najlepiej ten ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
- sól
- sok z połówki cytry
Przekłuwamy pierś z kurczaka ale nie na wylot tylko po to aby zrobic w niej otworek w ktorym zmieści się np, nasz palec :)))(chyba bardziej rajcowałoby to naszych panów) wypełniamy powstałą kieszonkę szpinakiem (ja świeżym) na przemian ze suszonymi pomidorami( takimi w słoiczku z oliwą) oraz tymiankiem jak juz napchamy piersi "nasze" tymi pysznościami to je trzeba na 15 minut zamarynować w oliwie najlepiej tej z pomidorów do niej wrzucić posiekany czosnek (ja jak robiłam cztery piersi to czosnku dodałam ok 5 sztuk) oraz dodać sok z cytryny i troszkę pieprzu i soli (ja z połowy) po 15 minutach posypać piersi bazylią i oregano i gotować na parze :) Będzie bardzo smacznie a przede wszystkim baaardzo zdrowo:)
pozdrawiam udanego gotowanka :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation