Ogród

ogród laurki

JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI
Przepis autorstwa Magdy Gessler

11 jajek
1 cebula
5 dużych pieczarek
pół pęczka koperku
spora łyżka musztardy Dijon lub sarepskiej
1 spora łyżka gęstej śmietany
olej do smażenia
1szklanka bułki tartej
50 g masła
sól i pieprz

Sposób przygotowania

Ugotować 10 jajek na twardo.
Pokroić w kosteczkę cebulę i pieczarki.
Usmażyć je na maśle. Posiekać koperek.
Jajka ostudzić i przeciąć ostrym nożem każde jajko na pół wzdłuż, starając się aby skorupka jak najmniej popękała przy przecinaniu.
Wyjąć zawartość ze skorupek, zachowując skorupki.
Jajka pokroić w malutka kosteczkę.
Wymieszać je z pieczarkami, cebulą, koperkiem, musztardę, śmietanę i surowym jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki farszem dociskając go w skorupkach, tak aby wypełniał je szczelnie.
Wsypać bułkę tartą na talerz. Rozgrzać olej na dużej patelni. Każdą połówkę jajka dokładnie spanierować w bułce, lekko dociskając. Układać na patelni farszem w dół i smażyć aż będą złociste.
Osączyć na bibule.

http://stylzycia.newsweek.pl/przepisy-wielkanocne-od-slynnych-kucharzy--jajka-faszerowane-z-pieczarkami-magdy-gessler,102871,1,1.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation