Kuchnia

Słodkie

Pretzel brownies

Znaleziono: Cukrowa Wróżka

Na blaszkę 20×20 cm

Spód:
100 g pokruszonych słonych precelków lub paluszków
6 łyżek masła

Ciasto:
2 jaja
100 g miękkiego masła
1 szklanka cukru
1 1/4 szklanki mąki
3 czubate łyżki kakao
szczypta soli

Krem:
350 g twarogu sernikowego lub twarożku śmietankowego
3/4 szklanki cukru
1 szklanka bardzo drobno pokruszonych precelków
60 g miękkiego masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Na spód precelki łączymy ze stopionym masłem. Masę wciskamy w dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Na ciasto: masło ucieramy z cukrem i wanilią. Dodajemy po jednym jajku. Na koniec na niskich obrotach miksujemy z mąkę przesianą z kakao i solą. Ciasto ostrożnie rozsmarowujemy na spodzie precelkowym, uważając, żeby nie pomieszać warstw. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.

I na koniec krem: twaróg ucieramy z masłem i cukrem. Dodajemy wanilię i precelki, miksujemy jeszcze chwilę do połączenia się składników. Smarujemy kremem wystudzone ciasto. Zamiast wisienki – na wierzch można dać precelki. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation