DIY - zrób to sam

Świetne pomysły

Gulasz węgierski

Składniki:

300-400 g łopatki wieprzowej bez kości
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
2 średniej wielkości marchewki
2 świeże papryki
1 puszka posiekanych pomidorów
1 łyżeczka chili
4 łyżki mąki pszennej
1 kostka rosołowa
0,5 szkl. wrzątku
1 liść laurowy
0,5 łyżeczki majeranku
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz
4 łyżki oleju
W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wsypać drobno pokrojone cebule i posiekany czosnek. Posypać chili, zeszklić.

Łopatkę pokroić w małą kostkę, wymieszać z mąką i dołożyć do rondla. Podgrzewać mieszając aż mięso się zarumieni. Dodać pokrojone warzywa: marchewkę w małe podłużne kawałki oraz papryki w trochę wiekszą kostkę. Smażyć przez około 15-20 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki: pomidory (razem z sokiem), bulion z kostki rosołowej rozpuszczonej we wrzątku oraz przyprawy. Wymieszać.

Gotować pod przykryciem (z lekko uchyloną pokrywką) na małym ogniu przez około 1-1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation