Kuchnia

Przepisy

Ciasto "Pychotka" Siostry Anastazji

20 dag margaryny
40 dag mąki
2/3 szklanki cukru pudru
4 jajka
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka amoniaku
słoiczek powideł
20 dag orzechów włoskich
Składniki na krem:

20 dag masła
1/2 litra mleka
5 żółtek
1 szklanka cukru pudru
3 łyżki mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ciasto:Białka oddzielić od żółtek.Margarynę,śmietanę żółtka zmiksować dodając mąkę z proszkiem i amoniakiem.Ciasto podzielić na pół włożyć do lodówki na ok pół godziny.Pianę z białek ubić z cukrem.Ciasto rozwałkować na dwa placki ,wyłożyć na 2 blaszki ,,posmarować powidłami,na powidła wyłożyć białka ,wierzch białek posypujemy posiekanymi orzechami.Pieczemy kolejno po ok 30 min ,180C Krem:W połowie szklanki mleka rozmieszać żółtka,obie mąki .Pozostałe mleko zagotować z cukrem ,dodać żółtka energicznie mieszając do momentu aż masa będzie gładka.Wystudzić budyń ,następnie zmiksować z masłem.Upieczone,wystudzone placki przekładamy kremem.Schładzamy placek kilka godzin w lodówce.Pychotka;-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation