Kuchnia

Jedzonko

MAKARON Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

Składniki (na 4 porcje):
400 g makaronu
250 g pieczarek, obranych, pokrojonych w plasterki
2 nieduże pory, przekrojone wzdłuż na pół i posiekane w plastry
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
250 g sera mascarpone
szczypta cayenne lub chili w proszku
60 g tartego parmezanu
sól i pieprz do smaku

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekanego pora, czosnek i pieczarki. Smażymy przez około 5 minut. Dodajemy mascarpone, cayenne, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, dokładamy do zawartości patelni, delikatnie mieszamy do połączenia. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możecie go rozrzedzić odrobiną wody z gotowania makaronu. Przed podaniem posypujemy makaron tartym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation