Kuchnia

Zdjęcia Gastro

Tortilla z kurczakiem z grilla - składniki:

piersi z kurczaka - 2 sztuki
Przyprawa do gyrosa Knorr - 2 łyżeczki
cebula - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka

żółty ser tarty - 4 łyżki
placki tortilla - 4 łyżki
oliwa - 3 łyżki

1.Umyte i osuszone piersi pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wymieszaj
2.Paprykę i cebulę również pokrój w paski.
3.Na rozgrzanej patelni usmaż mięso z warzywami. Następnie odstaw na 5 minut, aby farsz wystygł. Po tym czasie wymieszaj z serem.
4.Farsz nałóż na placki tortilli. Zwiń, jak naleśniki zaczynając od zawinięcia boków do środka tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
5.Tortille opiekaj na rozgrzanym grillu po 3-4 minuty z każdej strony – aż ser w środku się rozpuści. Podawaj z kwaśną śmietaną i sałatą.
Tip: Jeśli lubisz typowe, ostre i aromatyczne potrawy – możesz dodać do farszu papryczkę chilli oraz pokrojoną świeżą kolendrę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation