Kuchnia

drinki

Muffiny bananowe z czekoladą

Muffiny bananowe z czekoladą

300g mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
125 g cukru Demarara
225 ml mleka
2 duże jajka
125 g masła, rozpuszczonego
2 banany, rozgniecione
100 g czekolady, posiekanej


Piekarnik nastawiamy na 200 st C i przygotowujemy foremkę na 12 muffin.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cukier, mieszamy.
Mleko wlewamy do dzbanka lub miski, dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy masło i mieszamy. Dodajemy rozgniecione banany i posiekaną czekoladę i mieszamy.
Mokre składniki wlewamy do suchej mieszanki i mieszamy. Przekładamy masę do foremek. Pieczemy 20-15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation