Biżuteria

kuchnia

Żeberka pieczone przepis - zjem to blog kulinarny

Składniki
• 1 kg żeberek
• 3 łyżki płynnego miodu
• 2 łyżki musztardy
• 1 łyżka sosu sojowego
• 1 łyżka suszonego majeranku
• 1 łyżeczka soli

Dodatkowo:
rękaw do pieczenia

Przygotowanie

1. Żeberka kroimy na paski po dwie kostki w każdym. Dwie łyżki miodu i pozostałe przyprawy łączymy razem i lekko podgrzewamy, łatwiej wtedy miód połączy się z resztą. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na minimum godzinkę.

2.Żeberka razem z całą marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy żeberka około 40 min w piekarniku rozgrzanym do 200 C.
3. Rozcinamy rękaw do pieczenia. Każdy pasek żeberek smarujemy rozpuszczonym miodem. Tak posmarowane żeberka dajemy z powrotem do piekarnika na 20 min, aby pięknie się zarumieniły. Po tym czasie żeberka wyciągamy i są gotowe. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation