Kuchnia

Food

Zdjęcia dla przepisu: Szybka napoleonka przepis dodany przez ilka_86 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Szybka napoleonka

Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min.
Składniki

herbatniki 30 szt.
mleko 3 szkl.
masło 250 g
cukier 1/2 szkl.
mąka pszenna 1 szkl.
jajka 3 szt.
cukier waniliowy 32 g
Sposób przyrządzenia

Blachę wyłożyć sreberkiem lub papierem, ułożyć połowę herbatników ciasno obok siebie. Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje.

Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation