Święta i uroczystości

wielkanoc

Baba ziemniaczana - składniki:

ziemniaki - 1 kilogram Przyprawa do żeberek Knorr - 3 łyżki boczek wędzony - 250 gramów cebula - 2 sztuki jaja - 2 sztuki mąka - 0.75 szklanki olej - 2 łyżki masło bułka tarta - 2 łyżki majeranek - 1 łyżka sól - 1 szczypta pieprz - 1 łyżeczka

Przygotowanie:
1.Ziemniaki oraz cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2.Do masy dodaj jajka, mąkę, majeranek, pieprz oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
3.Na patelni rozgrzej olej i podsmaż boczek pokrojony w drobną kostkę.
4.Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze chwilę.
5.Następnie dodaj całą zawartość patelni do masy ziemniaczanej i dokładnie wymieszaj.
6.Formę do pieczenia wysmaruj masłem i wysyp bulką tartą. Nałóż ciasto. Piecz przez 1.2h w 180 stopniach. Podawaj samodzielnie z chrzanem, bądź ćwikłą lub jako dodatek do dań mięsnych.

http://www.przepisy.pl/temat/wielkanoc/przepis/baba-ziemniaczana-1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation