Kuchnia

kuchnia wegetariańska

Dynia z Fasolą w Mleku Kokosowym - bardzo smaczny przepis kuchni tajskiej, wiecie jak zrobić?
SKŁADNIKI :

2 łyżki oleju roślinnego,

duża cebula – drobno posiekana,

dynia (900g) – pokrojona w kostkę,

2 łyżeczki cukru palmowego bądź brązowego,

400ml mleka kokosowego,

250ml bulionu warzywnego,

2 szczypty chili w proszku,

400g fasoli z puszki,

liść limonki kaffir (lub starta skórka z limonki),

garść świeżej kolendry,

ryż jaśminowy ugotowany i prażone orzechy nerkowca,

łyżka sosu rybnego lub soli do smaku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Pokrojoną cebulę smażymy na złoto. Po czym dodajemy cukier oraz dynię. Smażymy do momentu aż nabierze gęstej formy.

2. Następnie wlewamy mleko kokosowe, bulion oraz przyprawiamy chilli. Smażymy do momentu, aż dynia będzie miekka.

3. Dodajemy fasolkę, liść limonki kaffir, następnie podgrzewamy. Doprawiamy sosem rybnym, kolendrą. Gotowe danie posypujemy prażonymi orzechami nerkowca.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation