Kuchnia

Słodkości

Racuchy z bananami

Składniki:
0,5 kg mąki pszennej
8 g drożdży instant Emix
50 g masła
3 jajka
100 g cukru
250 ml mleka
szczypta soli
2 łyżeczki cukru wanilinowego Emix
3 banany
olej do smażenia
do oprószenia cukier puder Emix
Przygotowanie:
Do naczynia z robota przesiać mąkę dodać cukier, sól, jajka, cukier wanilinowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i wsypać drożdże suszone. Za pomocą robota z końcówką haka zagnieść ciasto. Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Dwa banany pokroić w półplasterki dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać na ciepło oprószone cukrem pudrem i z pokrojonym bananem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation