Kuchnia

Potrawy

Sałatka z roszponki z malinami i ricottą
Potrzebne będzie:
opakowanie roszponki
300 gramów mrożonych lub świeżych malin (chociaż na te drugie trzeba będzie jeszcze niestety chwilę poczekać)
250 gramów ricotty
łyżka gęstego sosu balsamicznego (nie octu)
łyżka cukru pudru (lub mniej do smaku)
Połowę malin miksujemy na sos i doprawiamy sosem balsamicznym i cukrem pudrem (jeśli komuś przeszkadzają nasiona malin, można ten sos przetrzeć przez sitko, ale ja bym się tam tego nie czepiał). Mieszamy dokładnie. Roszponkę myjemy i wykładamy do misy, wrzucamy maliny i - przy pomocy łyżeczki do melona - wykładamy kuleczki ricotty. Polewamy wszystko sosem malinowym i delikatnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation