Kuchnia

kulinarne

Składniki na 8 sztuk:

-250ml mleka
-250ml gazowanej wody mineralnej
-3 jajka
-225g mąki pszennej
-pół łyżeczki soli
-8 parówek cienkich
-8 plasterków sera
-bułka tarta
-troszkę mleka

Sposób przygotowania:

1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
2. Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
3. 1 jajko rozkłócić na głębokim talerzu z mlekiem.
4. Parówki zawinąć w ser, a następnie w naleśniki. Obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej.
5. Smażyć na oleju do zrumienienia.
+odrobina ketczupu .
:) Pyszne, polecam
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation