Kuchnia

ryby

" dorsz pod pierzynką "

czas przygotowania: 30 minut
czas pieczenia: 30 minut
kaloryczność: 200 kcal
ilość porcji: 2

składniki
- filet z ryby - 2 szt. ( u mnie dorsz )
- marchew - 4 szt.
- pietruszka - 2 szt.
- seler - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- szczypiorek - pęczek
- olej do smażenia - 5 łyżek
- sól
- pieprz
+ ew. przyprawa do ryb

etapy przygotowania
rozgrzewamy piekarnik do ok. 180c.
przygotowujemy filet z ryby
( czyścimy , skrapiamy sokiem z cytryny , doprawiamy solą , pieprzem + ew. przyprawą do ryb - ja to robię! ).
marchew , pietruszkę i seler ścieramy na tarce
( na grubych oczkach ).
cebulę i szczypiorek kroimy z drobną kosteczkę.
rybę zawijamy z folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 10min.
na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane wcześniej warzywa
( przez kilka minut ).
wyciągamy rybę , odwijamy i układamy na niej warstwę podsmażonych warzyw.
zawijamy i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5-7 minut.
wyciągamy.
zjadamy gorące!
smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation