Kuchnia

Kasza jaglana

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią
Gdyby ktoś zapytał mnie, co najbardziej lubię na śniadanie, bez wątpienia wytypowałbym kaszę jaglaną z bananem i brzoskwinią. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie szybko się przyrządza i można je zabrać ze sobą do szkoły lub pracy np. w plastikowym pojemniku. Ja tak robię. :) Gwarantuję, że jeżeli raz spróbujecie, będziecie chcieć więcej i więcej... ;)

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Do wykonania potrzebny jest:
- 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 banan
- 3 połówki brzoskwini
- garść rodzynek

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Banana kroimy w kostkę lub w talarki.
Połówki brzoskwiń kroimy w kostkę.
Pokrojone owoce mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną oraz garścią rodzynek.
Jeżeli dysponujecie brzoskwiniami z puszki, możecie do dania dolać trochę syropu.


Pamiętajcie - śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niech będzie zdrowy i pyszny. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation