Sport i fitness

your limit is you! so never give up! ♥

Razowy jabłecznik włoski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
3 jabłka (dałam 4)
1/4 szklanki fruktozy
4 białka
2 szklanki mąki razowej (u mnie szklanka mąki typ 1850 oraz szklanka mąki orkiszowej)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
kilka kropel ulubionego aromatu
ewentualnie do posypania: fruktoza zmielona na cukier puder lub orzechy czy migdały (pominęłam)
Wykonanie:

Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do dużego naczynia i zasypać je fruktozą. Umieścić w lodówce na godzinę, aby puściły sok (soku nie odlewać). Po godzinie do jabłek dodać białka (nie ubite), mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Wszystko energicznie wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć ciasto. Piec ok.40-50 min. w 160 stopniach do tzw.suchego patyczka. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation