Kuchnia

kuchnia

CIASTO BEZ MAKI I TLUSZCZU
Mimo, że zapomniałam dodać oleju, ciasto wyszło równie dobre, a może nawet lepsze od fasolowego;).
Jest miękkie i lekko wilgotne, robi się je ekspresowo i można jeść bez wyrzutów sumienia. Ciasto jeszcze lepiej smakuje z dodatkiem dżemu.

1 puszka odsączonej ciecierzycy (240 g)
3 jajka
1 dojrzały banan
4-5 łyżeczek stewii (~ok. 1/2 szkl.cukru)
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki sody
4 łyżki zmielonych migdałów
4 łyżki posiekanej suszonej żurawiny
trochę aromatu waniliowego

Rozgrzać piekarnik do 175'C. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę, a na końcu dodać żurawinę. Następnie sprawdzić czy ciasto jest wystarczająco słodkie i przelać do małej keksówki. Piec 30-35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation