Inne

tylko moje

Grzyby na gęsto (podgrzybki, prawdziwki) | przepis na, jak zrobić, jak ugotować

Składniki:

1 kg podgrzybków

1/2 szklanki piwa

200 ml śmietanki 30%

2 łyżki masła

2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki

2-3 cebule pokrojone dosyć grubo w półplastry lub piórka

sól i pieprz

Wykonanie:

W garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek i grzyby (umyte, oczyszczone i pokrojone). Po 2-3 minutach dolewamy piwo, mieszamy i dusimy, aż grzyby będą mięciutkie. Następnie dolewamy śmietanę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Pycha!!!

http://ankagotuje.pl/gesty-sos-grzybowy-2/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation