Kuchnia

KULINARIA

Colesław

Składniki:

8 szklanek startej na grubych oczkach białej kapusty
1-2 startych na grubych oczkach marchwi
2 małe cebule
1/3 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki majonezu
1/4 szklanki mleka
1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki soku z cytryny



Posiekaną kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski. Dodać drobniutko posiekaną cebulkę. Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem, octem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Polać warzywa i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation