Kuchnia

Przepisy

Domowe batoniki musli
1puszka mleka słodzonego skondensowanego (460 ml)
600 g płatków owsianych
100 g pestek słonecznika
100 g dowolnych orzechów lub migdałów (dałam pół na pół migdały i orzechy włoskie)
400 g mieszanych suszonych owoców (morele, śliwki, daktyle, jabłka itp.)
(u mnie: żurawina, morele i śliwki)
szczypta soli
100 g miodu
1/2 małego słoika konfitury morelowej

Lekko podgrzewamy skondensowane mleko. W dużej misce mieszamy płatki owsiane, pestki słonecznika, posiekane orzechy, suszone owoce i sól. Dodajemy ciepłe mleko, miód i konfiturę, mieszając.
Rozsmarowujemy masę na wyłożonej papierem do pieczenia blasze na grubość 1-1,5 cm. Pieczemy przez 30 min. w temp. 180 st. na zloty kolor.
Kiedy przestygnie, kroimy na batoniki.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation