Kuchnia

kawa na rózne sposoby

Jabłkowa ekspresja


50 g startego jabłka lub musu jabłkowego,
3-4 kostki lodu (może być pokruszony),
60 ml zaparzonej kawy MK Cafe Premium,
bita śmietana,
starta skórka z limonki.



Do zaparzonej kawy wrzuć 1-2 kostki lodu. Odczekaj chwilę, aż schłodnieje.
Na dno szklanki zetrzyj na tarce 50 g świeżego jabłka lub użyj gotowego musu jabłkowego ze sklepu.
Zetrzyj na tarce skórkę z limonki i odłóż ją na bok.
Do szklanki wrzuć kostki lodu lub pokruszony lód.
Wlej schłodzoną kawę do filiżanki.
Udekoruj powierzchnię kawy bitą śmietaną.
Posyp bitą śmietanę startą wcześniej skórką z limonki.



Najlepiej podać w szklance
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation