Kuchnia

a Mięsko i ryby

Kurczak w porach
Jakoś ostatnio tak się składa, że często na naszym stole goszczą pory. Lubię je dodawać do mięsa bo zaostrzają jego smak, ale są delikatniejsze od cebuli. W dzisiejszym daniu spisały się znakomicie.



Składniki:

1 filet z kurczaka
1 por
1/2 łyżeczki papryki chilli
1 jogurt grecki
3 łyżki majonezu
100 g sera żółtego
sól, pieprz

Pora umyć, pokroić w cienkie krążki i wyłożyć nim całe naczynie żaroodporne. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w większe kawałki i poukładać na kawałkach pora. Każdy kawałek mięsa posypać przyprawami oraz startym żółtym serem. W misce wymieszać jogurt z majonezem. Piersi i kawałki pora przykryć sosem. Zapiekać ok. 25 min w temperaturze 200 stopni.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation